woensdag 4 april 2012

Schotland, dag negen

Maandag 27 juni

Vanmorgen vroeg om een uur of vijf, werden we wakker van een aardbeving. Onze Mini Van (zo noemen ze hem hier) stond te schudden en te beven en ik herkende een aardbeving. Ik ben toch maar even buiten gaan kijken of we moesten duchten voor rondvliegende dakpannen.

Een grote ram, zo een die niet was geschoren, stond heerlijk tegen de bus aan te schurken om de jeuk van de verharing op te heffen. Ik heb hem toch maar naar de buren gestuurd.

Ondanks dat het klaarlichter dag was, zijn we weer heerlijk gaan slapen. Daar hebben we geen moeite mee. We staan over het algemeen s'morgens tussen 8 en 9 uur op.
Zo vanmorgen uiteindelijk ook en hebben daarna heerlijk in het zonnetje ontbeten, na dagen!!
We hebben door geld gebrek, de laatste dagen niet eens een Pub op kunnen zoeken, dus gaan we vandaag op pad naar Tobermory, de hoofdstad van Mull en hopen daar een fatsoenlijke bank te vinden, die ons geld kan leveren.
Dat lukt.
Tobermory is niet groot maar heeft een mooi rijtje bont gekleurde huizen langs de waterkant staan, wat ons erg aan Noorwegen deed denken. Leuke winkeltjes, maar in ieder gevl een goede bakker en een supermarkt en natuurlijk geen visboer. Hoger, buiten het dorp vonden we er wel een, maar geen verse vis. We hebben er wel verse St.Jacobsschelpen gekocht.



We zijn gelijk heerlijk gaan lunchen in een visrestaurant aan de haven en hebben ons door de plaatselijke whisky stokerij, Malt Whisky, laten rondleiden.
We hebben niet alleen goed gekeken en opgelet tijdens de rondleiding maar achteraf ook goed geproefd.
Het was zielig voor een stel Duitse jongens in onze rondleidinggroep. Ze waren te jong dus kregen geen whisky! Ze mochten het ook niet voor vader thuis als souvenir kopen.

We steken in ongeveer drie kwartier met een relatief klein veerbootje over naar het vaste land, naar een gebied wat Ardnamurcham wordt genoemd. We landen aan in Kilchoam en gaan op zoek naar een camping, die onze vrouwelijke buren in Mull ons hadden aangeraden. We hebben hem gevonden. Halverwege een doodlopende weg, liggen er links van de weg, aflopend naar het water, een paar terrassen. We passen er net op. We hebben een overweldigend uitzicht over het Loch (spreek uit LOK)

We hebben in Nederland voor 9,00 x80 een emmer BBQ gekocht en die proberen we vandaag.

We garen er licht de escargots op, heerlijk met een schijfje gemarineerde komkommer op een blaadje krulsla.
Daarna hebben we een paar kipkarbonades gegrild. Omdat het grilrooster wat hoog op de BBQ ligt en ik niet te veel briguetten op het vuurtje heb gedaan, garen ze langzaam, maar worden niet zwart, waar het meestal met kip op uitdraaid.

S'avonds zijn we afgezakt naar zee omdat we Otters wilden scoren.
Toen we het bijna hadden opgegeven, kwamen er dollend, twee Otters van achter een uit de kust de zee in stekende rots te voorschijn.
Langzaam kwamen ze onze kant op onderduikend, opduikend en wat stoeierig om elkaar heen draaiend. Vlak onder ons kwamen ze weer heel dichtbij boven en zagen ons. Het mannetje dacht ons met blazen te verjagen. Toen dat niet lukte, doken ze onder en hebben we ze niet meer gezien.
Helemaal blij zijn we naar de camping terug gehuppelt.

De komende dagen trekken we, genietend van bizarre landschappen richting het eiland Skye.

En Ja Martin. Het is heel bijzonder hoe het weer hier onverwachts vaak een paar keer per dag veranderd. Wellicht komt het door de nabijheid van de Atlantische oceaan en het feit dat dit gebied bestaat uit eilanden en schiereilanden en dat de Lochs daar tussen erg diep zijn en in potentie koud.
We zoeken het later uit.
Vandaag nog geen foto's. Het is al laat en ik moet keus gaan maken uit zo'n 500 plaatjes, waarvan er wel een stel bijzonder zullen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten