woensdag 4 april 2012

Badkamer 2011



Natuurlijk zegt iedereen "waar zeik je over ?"

We hebben met een badkamer van 3 x 3 meter echt niet te klagen....

Maar toch ben ik al een paar jaar bezig iets te bedenken om het gedateerde zooitje eens een goede opknapbeurt te geven.

Een van de problemen is dat er in 3 van de 4 muren van de badkamer, een zeer nadrukkelijke deur zit, maar we kunnen geen van de deuren missen dus dicht timmeren. Of we zouden een extra badkamer in de logeerkamer moeten maken.

Ja daaaag.

Een deur gaat naar de hal, een deur naar de sauna en de laatste deur gaat naar onze slaapkamer. Dus zeg zelf?

Goed uiteindelijk ben ik er uit en alle betrokkenen zijn het eens met het ontwerp. Maar een badkamer verbouwen is net als een keuken verbouwen. x93een en al gepuzzelx94 en x93veel werkx94.

Het water moet worden afgesloten van de wastafel, de douche, het bad en het toilet. Dan moet alles met beleid worden gesloopt en worden afgevoerd naar de vuilstort. (daar ben ik een bekende)

Alle afvoeren moeten worden afgesloten, worden verlegd en weer worden aangesloten. Dat gebeurd bij ons tussen de bestaande vloer op de tweede verdieping en het plafond van de woonkamer. Die operatie is natuurlijk nodig omdat alle voorzieningen straks op een andere plaats komen. Kortom een operatie door de brievenbus.

Maar het resultaat moet een badkamer worden met een royale inloopdouche met regeninstallatie, voorzien van een design wastafel met opzet wasbakken met Hansgrohe kranen, een bad met omgeving, waarin we ook koude dompelbaden kunnen nemen na de sauna.

De epoxy vloer wordt afgedekt met fraaie grijze groot-formaat tegels, die hier en daar ook tegen de wanden worden opgezet en natuurlijk nieuwe witte tegels van een wat groter formaat dan de bestaande tegels op de andere wanden.

Een aan de moderne tijd aangepaste op te krikken sfeerverlichting moet het sluitstuk worden van de ernstige ingreep.

Op zich is het nog maar een voorloper van nog wat meer gebeurtenissen rond het huis.

In het voorjaar wordt de toren weer vervangen. De toren die de firma Ouwehand 10 jaar geleden op het dak heeft gezet, was al na 5 jaar totaal verrot en is nog met veel tegenzin door de zelfde firma opgeknapt. Nu is het weer raak. Hij staat niet op instorten, maar het lekt en de poten zijn aardig aangetast door slecht aangepakte vochtwering.

De nieuwe toren wordt weer lekker massief en we hangen ook de klok terug in de toren.

Het kan dus in de toekomst voorkomen, dat als we in een baldadige bui zijn, we klok zullen luiden.

Komende weken wordt ook het tweede appartement van de B&B op niveau aangepast.

Op de begane grond komt een nieuwe vloer en tussen de slaapkamer op de begane grond en de woonkamer op de verdieping komt een nieuwe trap.

Met wat nieuwe meubels er in hebben we straks ruimte voor maximaal 8 gasten.

We hebben die gasten natuurlijk niet echt nodig, maar met zox92n groot huis en zo weinig bewoners is het wel sociaal en ook wel gezellig om af en toe leuke gasten te hebben.

En die hebben we.

Op het moment loopt het storm voor de B&B en we verkopen regelmatig "VOL", want het moet wel leuk blijven.

Goed, als er de komende weken te weinig actie is op mijn weblog, komt het door boven vermelde activiteiten.

Ik zal jullie wel een beetje op de hoogte houden met fotox92s.

Overigens is de fooienpot van de B&B omgedoopt tot Torenpot als vervanging van het Kerkelijke Offerblok voor de armen van Vuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten