Lamsrek
Gezien en natuurlijk gelijk geprobeerd.
Op eerste kerstdag waren Mieke, Yevgeny en ik met zijn drieën.Ik had een paar dagen eerder bij de Sligro een mooi dubbel lams rack gescoord met 2 x 10 ribbetjes.
(Nieuw Zeeland's geïmporteerd door Kaldenberg uit Herwijnen)(min of meer mijn buurman)
Ik had een rack van een zuiglam dus relatief klein en heb het rack dus in tweeën gesneden, bij een wat groter lam zijn drie ribbetjes per persoon genoeg.
Snij het vel kruislings voorzichtig in net tot op het vlees
Vers zout en peper uit de molen er goed in wrijven
In een pan met dikke bodem in olijfolie rondom een mooi kleurtje geven
De racks dan in een 200 tot 220o C voorverwarmde oven met ovenschaal zo'n zeven tot acht minuten laten roosteren.
Ondertussen, maar dat kun je ook vooraf doen.
Doe een goede hand met paneermeel in een blender, doe daar veel rozemarijn, wat tijm, bieslook en een handje peterselie bij (en wat je nog meer lekker vind bij een lekker stuk lam)
Breng dit mengsel op smaak met peper en zout, doe er nog effe een klein scheutje delicate olijfolie bij rasp er wat Parmezaanse kaas over (de kaas moet minstens 24 maanden oud zijn) en meng het hele zootje tot een prachtig groen paneermengsel.
Neem de racks uit de oven maar laat de oven aan staan.
Besmeer de racks rondom met Dijonmosterd, die trekt er lekker in
Rol de racks dan door het prachtige groene mengsel, en zorg ervoor dat er een lekkere laagje op komt, druk eventueel goed aan.
Leg de racks nog een minuut of vier terug in de oven.
Snij de ribjes los en rangschik ze op een voorverwarmd bord.
Het water loopt me weer in de bek.
Wij hebben het gegeten met een puree van aardappel en knolselderij met als bijgerecht gesmoorde groene asperges en haricots vert
Geen opmerkingen:
Een reactie posten